Skip to main content

Individuell övning: Mina styrkor

Mina styrkor

Verktyget hjälper dig att fokusera på sådant kunnande som du redan har.

  • Tid: cirka 15 minuter
  • Deltagare: ensam
  • Lämpar sig för att kartlägga och sätta ord på sitt kunnande och sina styrkor


Vi har alla mycket kunskaper, färdigheter, förmågor och styrkor – kunnande! Vi samlar på oss kunnande i arbetet, vardagen, på fritiden, i hobbyer, mänskliga relationer – egentligen var som helst. Allt kunnande är värdefullt, men vi lägger inte alltid märke till det vi kan.

Vi kanske funderar över när man vågar säga att kunnande är kunnande. Kanske vi tänker tyst för oss själva att vi kan, men är för blyga för att säga det högt. Och ibland är det bara så att vi inte hittar de rätta orden för vårt kunnande.

Med hjälp av detta verktyg kan du räkna upp dina styrkor och öva på att sätta ord på ditt kunnande.

Gör så här:

  1. Gör en lista över saker som du älskar att göra. Vad blir du inspirerad av? Vad ger dig energi när du gör det?
  2. Gör sedan en annan lista över saker som andra har berömt dig för eller uppmuntrat dig till att göra. Ibland är det lättare för andra att upptäcka kunnande som vi anses som självklara.
  3. Gör till slut en lista över allt som du är bra på. Var inte blyg eller självkritisk, utan sätt igång och skriv ner allt som du kommer på. Det kan gälla vardagen, arbetet, mänskliga relationer, hobbyer, studier eller vad som helst.
  4. Titta på allt fantastiska kunnande som kom fram! Skriv ut listan och ta den med dig, skicka den till en kompis eller uppdatera ditt CV. Om du vill kan du dela den i sociala medier med hashtaggen #UpptäckDittKunnande.
  5. Bekanta dig också med andra verktyg för att upptäcka kunnande på sidan Upptäck ditt kunnande.

Bekanta dig också med andra verktyg för att upptäcka kunnande på sidan