Skip to main content
kaksi henkilöä istuu pöydän ääressä. Kuva on kuvattu henkilöiden yläpuolelta.

Skols meddelanden om servicecentrets verksamhet och resultat

Meddelanden

16.7.2024
Säästöpossu pelastusrenkaan sisällä.
Fem ansökningar om statsunderstöd på hösten 2024 – teman är digitala färdigheter, övergången till ren energi, utbildning av omsorgsassistenter och modeller för studerande vid sidan av arbete

Vi har uppdaterat tidtabellerna för våra ansökningar om statsunderstöd på hösten 2024. I och med uppdateringen sätter vi samman två ansökningar om understöd för övergången till ren energi och utlyser tre nya ansökningar om understöd.

9.7.2024
Lintuperspektiivistä metsätie järvimaiseman keskellä.
Utbildningarna som startar utvecklar den kommersiella och tekniska kompetensen inom övergången till ren energi på exportbranscher

Skols har beviljat sammanlagt cirka 1,3 miljoner euro i statsunderstöd för kompetenstjänster som utvecklar kommersiell och teknisk kompetens inom övergången till ren energi på exportbranscher.

20.6.2024
Viiden henkilön kädet pitävät peukaloita pystyssä.
Enligt studerandena är Skols utbildningar av bra kvalitet – En Power BI -rapport om studeranderesponsen som uppdateras kontinuerligt har publicerats

Anordnare av utbildning samlar in respons från studerandena genom Skols responsenkät. Skols utnyttjar svaren på responsen i uppföljandet av hur såväl de finansierade kompetenstjänsterna, som hela Skols verksamhet har lyckats.

27.5.2024
Kolme henkilöä keskustelee ja katsoo yhdessä seinää, jossa on värikkäitä lappuja ja kuvioita.
Skols utreder möjligheter och kostnader för studiemodeller för studerande vid sidan av arbetet

Syftet med utredningen är att hjälpa aktörer inom utbildningssektorn att utveckla och ta i vidare bruk sådana utbildningsmodeller, som möjliggör utvecklande av kunnande och kvalificering vid sidan av arbetet.

21.5.2024
Tummahiuksinen henkilö järjestelee vaaterekkiä, jossa on värikkäitä vaatteita.
Kompetenstjänster inom kompetens inom bioekonomi och biobaserade material börjar för 420 studerande

Servicecentret för kontinuerligt lärande och sysselsättning har beviljat sammanlagt cirka 1,2 miljoner euro i statsunderstöd för kompetenstjänster inom kompetens inom bioekonomi och biobaserade material.

10.5.2024
Kaksi naista istuu työpöydän ääressä ja tekee muistiinpanoja tabletille ja muistikirjaan. Työpöydällä on pieni maapallo ja tietokone, jonka ruudulla on kuvia luontomaisemista.
Anbudsperioden för upphandlingen börjar: Kompetens inom smidiggörande av investeringar inom övergången till ren energi

Servicecentret för kontinuerligt lärande och sysselsättning upphandlar utbildning som främjar investeringar inom övergången till ren energi.

30.4.2024
Henkilö on selin kameraan ja katsoo suurta paperia, joka on täynnä tekstiä, piirroksia, viivoja ja muistilappuja.
Anbudsperioden för upphandlingar börjar: Pilotförsök med små kompetenshelheter

Servicecentret för kontinuerligt lärande och sysselsättning upphandlar tjänster vars syfte är att testa den nationella referensramen för små kompetenshelheter.

29.4.2024
Henkilö on selin kameraan ja lukee tabletilta prosenttilaskelmia. Taustalla vihreitä kasveja.
Utlysning av statsunderstöd: Projektunderstöd för utvecklande av kommersiell och teknisk kompetens inom övergången till ren energi på exportbranscher

Understödet möjliggör ordnande av sådana utbildningshelheter som med framförhållning och effektivt svarar på kompetensbehov med anknytning till övergången till ren energi.

29.4.2024
Kolme miestä rakennuskypärät ja -varusteet päällä. Kuva tarkentuu mieheen, joka hymyilee ja lyö yhteen käsiä, joista pöllähtää rakennuspölyä ilmaan.
Kompetenstjänster inom reparationsbyggnad börjar för 800 studerande

Understöd beviljades till 19 utbildningshelheter sammanlagt cirka 2,7 miljoner euro.

16.4.2024
Maassa pyramidi palikoista, joissa on vihreää siirtymää kuvaavia symboleita.
På kommande i maj: Upphandling och statsunderstöd med anknytning till teman inom övergång till ren energi

I början av maj utlyser Skols två nya ansökningar om finansiering med anknytning till teman inom övergången till ren energi.

16.4.2024
Varastossa työskentelevä nainen hymyilee kameralle varastokärryn vieressä.
Kompetenstjänster för främjande av sysselsättning av ukrainare (2/2024) börjar

Syftet med upphandlingen är att erbjuda kompetenstjänster som främjar sysselsättning av 500 ukrainare son anlänt i Finland.

16.4.2024
Neljä kättä, jotka pitelevät palapelin palasia ja liittävät ne yhteen.
Ministeriets arbetsgrupp föreslår Skols en central roll i främjande av studerande vid sidan av arbetet

Arbetsgruppen har förberett förslag till metoder för att stödja kontinuerligt lärande under arbetskarriären, förbättra sysselsättningen och balansera statsfinanserna.