Hyppää sisältöön
Värikkäitä kukkia niityllä. Taustalla sininen taivas.

Kesä 2023

Tervetuloa lukemaan Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen kesän 2023 uutiskirjettä!

Huomioithan, että verkkosivujen kehittämistyö jatkuu, joten kirje on tällä hetkellä luettavissa vain verkkosivuiltamme. Lähetämme kirjeet tilaajille myös sähköpostitse mahdollisimman pian.

Kuva: Linda Juntunen

Avasimme uudet verkkosivut 15.6.2023! 

Verkkosivujemme uudistustyön keskiössä on asiakaslähtöisyys ja saavutettavuus. Samalla olemme halunneet panostaa erityisesti uusien sivujemme ulkoasuun, väreihin ja kuvitukseen.  

Haluamme, että tieto rahoitushauistamme ja muusta toiminnastamme on helposti saatavilla ja käytettävissä. Kerromme tulevaisuudessa uusilla sivuilla entistä ajantasaisemmin ja selkeämmin rahoittamiemme osaamispalveluiden tuloksista, tehokkuudesta ja vaikutuksista.

Jatkamme sivujemme kehittämistä kesällä ja syksyllä 2023.

Siirry etusivulle

Valtionavustushaku käynnissä: Ukrainalaisten osaamispalvelut 1/2023

Olemme avanneet haettavaksi valtionavustuksen Suomeen saapuneiden ukrainalaisten ammatillisten valmiuksien ja muun osaamisen lisäämiseksi. Avustuksen tavoitteena on edistää ukrainalaisten siirtymistä suomalaisille työmarkkinoille. Tavoitteena on myös hyödyntää ja vahvistaa ukrainalaisten aiemmin hankkimaa osaamista suomalaisessa työelämässä.

Avustusta voivat hakea ammatillisen koulutuksen järjestäjät, korkeakoulut ja vapaan sivistystyön ylläpitäjät sekä edellä mainittujen yhteistyössä toteuttamat yhteishankkeet. Kaikkien yhteishankkeen osapuolten tulee olla hakukelpoisia.

Hankkeen toteutuksessa voi olla mukana myös muita yhteistyökumppaneita, jotka eivät ole hakukelpoisia ja jotka eivät vastaanota valtionavustusta. Tällaisia ovat esimerkiksi yritykset tai yhteisöt, joilta ostetaan palveluita. Toteutukseen osallistuvat ei-hakukelpoiset yhteistyökumppanit tulee mainita erikseen hakulomakkeen Muut yhteistyökumppanit -kohdassa.

Haku päättyy 31.8.2023 kello 16.15.

Siirry rahoitushakuun

Hankinnan tarjouskausi käynnissä: Työelämän rakennemuutoksen tukeminen elintarvikealalla

Hankimme koulutusta elintarviketeollisuudessa työskenteleville henkilöille. Koulutusten tavoitteena on edistää elintarviketeollisuuden innovaatioita, ekologista kestävyyttä ja digitalisaatiota.

Hankimme koulutusta seuraavilta osa-alueilta:

  • Innovaatiotoiminnan edellytysten tukeminen koulutuksella ja innovaatioiden kaupallistaminen
  • Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla
  • Vastuullinen ja ekologisesti kestävä elintarviketeollisuus  
  • Digitalisaation tukeminen elintarviketeollisuudessa

Jätä tarjous Hanki-tarjouspalvelussa 16.8.2023 mennessä.

Siirry rahoitushakuun

Muutos valtionavustuksen aikatauluun:  Vankien perustaitojen kehittäminen

Valtionavustus vankien perustaitojen kehittämiseksi on siirretty kesäkuulta syksyyn. Haku alkaa syyskuussa 2023.

Tiedotamme myöhemmin valtionavustushaun tarkoista hakuajoista ja muista tiedoista verkkosivuillamme.  

Lue lisää aiheesta

Kuva: Linda Juntunen

Ennakoinnin aluepilottimme palkittiin vuoden 2023 ennakointitekona 

Jotpa on rakentanut alueellisen ennakointikyselyn, jonka tarkastelussa on ollut ammattialakohtaisia keskipitkän aikavälin osaamistarpeita alueiden kannalta merkittävimmiltä ammattialoilta.  

Aluepilotti on lisännyt alueellisen ennakoinnin yhteistyötä ja osaamisen ennakoinnin näkyvyyttä alueilla. Jotpan ennakoinnin aluepilotti palkittiin vuoden 2023 ennakointiteko -tunnustuksella.

“Jotpan ennakoinnin aluepilotti on uusi avaus valtakunnallisen ja alueellisen ennakoinnin kehittämisyhteistyön edistämiseksi. Yhteistyön jatkokehittämiselle on tilausta myös jatkossa, koska esimerkiksi vihreän siirtymän myötä ennakoidaan syntyvän täysin uusia tehtäviä.  Jotpa aikoo toimia aktiivisesti tämän yhteistyön edistäjänä,” Jotpan kehittämispäällikkö Samuli Leveälahti toteaa.

Siirry tiedotteeseen

Koko Suomi kahvittelee osaamisen näkyväksi

Oman osaamisen huomaaminen voi olla haastavaa, mutta kahvin ääressä sekin on helpompaa. Osaaminen näkyviin -viikon kunniaksi tiistaina 3. lokakuuta juomme kaikki Osaamiskahvit – liity sinäkin mukaan!

Voit kahvitella osaamisen kunniaksi perhepiirissä kotona, kollegojen kanssa töissä tai osallistua järjestämäämme Osaamiskahvit -tilaisuuteen Helsingissä Ipi Kulmakuppilassa. Omien osaamiskahvien järjestäminen on helppo tapa ottaa osaamisesta puhuminen osaksi arkea. Me tarjoamme osaamisteemaiset harjoitteet kahvipöytäkeskustelua kirvoittamaan!

Siirry tapahtumaan  

Tilaa uutiskirjeemme