Hyppää sisältöön
Neljä ihmistä pitää kädessään palapelin paloja, jotka muodostavat kokonaisuuden.

Haluamme panostaa verkkosivuillamme asiakasystävällisyyteen ja saavutettavuuteen

Saavutettavuusseloste

Julkishallinnon organisaatioiden verkkopalvelujen täytyy olla saavutettavia. Se tarkoittaa, että kuka tahansa voi käyttää palveluja helposti, toimintarajoitteista huolimatta.

Saavutettavuudesta säädetään laissa digitaalisten palveluiden tarjoamisesta ja sitä edeltäneessä EU:n saavutettavuusdirektiivissä.

Lain vaatimukset koskevat Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen verkkosivustoa ja kaikkia siellä julkaistuja sisältöjä. Verkkosivusto Jotpa.fi on julkaistu kesäkuussa 2023.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://www.jotpa.fi.  Saavutettavuusseloste on laadittu 31.5.2023

Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Palvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Poikkeamat saavutettavuusvaatimuksista on kuvattu tarkemmin alempana. Pyrimme korjaamaan kaikki saavutettavuuspuutteet mahdollisimman pian.

Sisältö, joka ei ole saavutettava

Ei-tekstuaalisen sisällön tekstivastineet 
Sivulla on yksittäisiä puutteita ei-tekstuaalisen sisällön tekstivastineissa. (1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö)

Otsikkotasot 
Etusivulla otsikkotasot eivät ole täysin johdonmukaisessa järjestyksessä. (1.3.1 Informaatio ja suhteet)

Värikontrasti 
Verkkosivuilla olevan tekstin ja taustavärin välinen kontrasti ei ole riittävän suuri osassa sivuston sisällöistä. (1.4.3 Kontrasti (minimi))

Verkkosivuilla käytössä olevien linkkien värikontrasti suhteessa taustaan ei ole riittävä. (1.4.3 Kontrasti (minimi) ja 1.4.11 Ei-tekstimuotoisen sisällön kontrasti)

Ilmoita saavutettavuuspuutteesta

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivustollamme? 
Kerro meille tämän sivuston mahdollisesta saavutettavuuspuutteesta, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse: info@jotpa.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
www.saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus@avi.fi 
puhelinnumero vaihde 0295 016 000 

Ota tarvittaessa yhteyttä valvontaviranomaiseen