Hyppää sisältöön
Vuosi 2024 juhlakuva, jossa ilmapalloja ja kuohuviinipullo

Helmikuu 2024

Hyvää alkanutta vuotta! Tervetuloa lukemaan Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen helmikuun 2024 uutiskirjettä!

Hankinnan tarjouskausi käynnissä: Ukrainalaisten osaamispalvelut 2  

Hankimme osaamispalveluita Suomessa tilapäistä suojelua saaville ukrainalaisille työllistymisen edistämiseksi kaupan ja logistiikan, majoitus- ja ravitsemustoiminnan sekä yrittäjyyden osa-alueille.  

Hankittavan koulutuksen tavoitteena on edistää ja lisätä ukrainalaisten työelämävalmiuksia ja muuta osaamista sekä tunnistaa ja lisätä ukrainalaisten valmiuksia hyödyntää aiemmin hankittua osaamista, koulutusta ja työkokemusta suomalaisessa työelämässä. Samalla tavoitteena on lisätä alakohtaista suomenkielentaitoa sekä tukea ukrainalaisten siirtymistä suomalaisille työmarkkinoille.

Hakuaika päättyy 27.2.2024 klo 12.00.

Lue lisää hankinnasta täältä.

Valtionavustushaku käynnissä: Korjausrakentamiseen liittyvä kiertotalousosaaminen

Olemme avanneet haettavaksi valtionavustuksen korjausrakentamisen osaamispalveluihin.

Avustuksen tavoitteena on edistää laadukasta korjausrakentamista ja nostaa rakennus- ja purkujätteen hyödyntämisastetta. Samalla keskeinen tavoite on löytää toimivia ja uusia malleja työn ohessa opiskeluun sekä valmistautua uuden rakentamislain säädöksiin.  

Avustusta voivat hakea ammatillisen koulutuksen järjestäjät, korkeakoulut ja vapaan sivistystyön ylläpitäjät.  

Avustus toteutetaan EU-komission elpymis- ja palautumissuunnitelman mukaisella rahoituksella (RRF-rahoitus).

Avustushausta järjestetään infotilaisuus tiistaina 6.2.2024 klo 10.00–11.30. Ilmoittaudu mukaan Webropolissa. 

Lue lisää valtionavustuksesta täältä.

Tiedote: Jotpa sai kunniamaininnan Vuoden tuulivoimateko 2023 –kilpailussa!

Tuomaristo halusi erityisesti huomioida 

 konkreettista työtä tuulivoima-alan koulutusmahdollisuuksien edistämisessä positiivisen äkillisen rakennemuutoksen tilanteissa.

Lue lisää tuomariston mietteistä täältä.

Tiedote: Vuoden 2024 rahoituksen tarkemmat teemat ja aikataulut

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden neuvosto päätti joulukuussa 2023 rahoituksen kohdentamisen painopisteistä. Vuoden 2024 rahoitushakujen tarkemmat teemat ja alustavat aikataulut perustuvat päätettyihin painopisteisiin.  

Lue, millaisia osaamispalveluita rahoitamme vuonna 2024 täältä!

Tulossa: Verkkotilaisuus - Oppimisvaikeudet työelämässä

Tervetuloa 13.2.2024 verkkotilaisuuteemme kuulemaan, miten työssä oppiminen tehdään sujuvaksi kaikille. Järjestämme tapahtuman yhteystyössä työeläkeyhtiö Kevan kanssa.  

Tapahtuman ohjelma:  

  • Miten johtaa oppimista osana työkykyä? työkykyjohtaja Kati Korhonen-Yrjänheikki, Elo  
  • Miten edistää työssä oppimista? tutkijatohtori Soila Lemmetty, University of Eastern Finland
  • Miten oppimisvaikeudet näkyvät työelämässä? neuropsykologian erikoispsykologi, erikoistutkija Johanna Nukari, Kuntoutussäätiö (Rehabilitation Foundation) Oppimisen tuen keskus  
  • Oppimisen johtamisen merkitys henkilöstön veto- ja pitovoimaan, asiakaspäällikkö Kaisa Hakkarainen, Keva

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan täältä!

Osaamistarvekompassin kuulumisia: Osaaminen esiin ja käyttöön

Koulu- ja oppilaitosmaailmassa niin sanottu osaamisperusteisuus on jo tuttua. Osaamisperusteisuudessa huomio kiinnittyy itse osaamiseen. Olennaista ei ole se, missä osaaminen on syntynyt tai syntyy, vaan se, että oppii ja osaa. Tämä ajattelutapa sopii tai sopisi myös työelämään.

Uudella Osaamistarvekompassi-palvelulla haluammekin edistää jatkuvan oppimisen uudistukselle tärkeää siirtymää ammatti-identiteetistä osaamisidentiteettiin.

Lue kirjoitus täältä.
 


Osaamistarvekompassin kuulumisia: Näkökulmia vihreän osaamisen kehittämiseen ammatillisessa koulutuksessa

Julkaisemme Osaamistarvekompassissa analyyseja ja kirjoituksia erilaisista teemoista, kuten osaamistarpeista ja osaamisen kehittämisestä, jatkuvasta oppimisesta ja työmarkkinasiirtymistä. Uusimmassa analyysissa ennakointiasiantuntijamme Samuli Leveälahti kirjoittaa vihreän osaamisen kehittämisestä.

Vihreällä osaamisella tarkoitetaan taitoja ja tietoja, jotka liittyvät ympäristöystävällisiin käytäntöihin, kestävään kehitykseen ja ekologisesti kestävään toimintaan eri aloilla. Vihreän osaamisen tarve kasvaa merkittävästi työmarkkinoilla jo lähivuosina.

Lue kirjoitus täältä.

Löydät lisää analyyseja Osaamistarvekompassin etusivulta Kirjoitus-tunnisteella.

Ps. Save the date! Järjestämme Osaamistarvekompassin lanseeraustilaisuuden torstaina 11.4.2024. Tarkemmat tiedot tilaisuudesta julkaistaan myöhemmin.      

Tilaa uutiskirjeemme