Hyppää sisältöön

Oppimisvaikeudet työelämässä -verkkotilaisuus

Tapahtuma
13.2.2024 08:30 - 13.2.2024 10:00
Henkilöitä ja palapelinpaloja

Tervetuloa mukaan oppimisvaikeudet työelämässä - tapahtumaan!

Työurat ovat muuttuneet oppimisuriksi ja kaikissa tehtävissä tarvitaan uuden oppimista. Samaan aikaan joka viidennellä työikäisellä on oppimisvaikeuksia tai muita oppimiseen liittyviä pulmia. Miten oppimiseen liittyvät pulmat voidaan huomioida työpaikoilla? Miten työssä oppiminen tehdään sujuvaksi kaikille?  

Tule kuulemaan asiantuntijapuheenvuoroja ja saamaan vinkkejä siihen, miten teidän työpaikallanne voidaan edistää kaikkien työssä oppimista.  


Ajankohta: Tiistai 13.2.2024 klo 8.30–10 
Paikka: Teams -etäyhteys (linkki lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä) 
 

Tilaisuus on suunnattu erityisesti työnantajille, HR-ihmisille, viestintäalan ammattilaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille.  

Tapahtumaa ei tallenneta.

Oppimisvaikeudet ovat yleisiä, mutta eivät estä oppimista

Noin 11 prosentilla aikuisista on diagnosoitu oppimisvaikeus ja lisäksi noin 11 prosenttia aikuisista kertoo kokevansa oppimisvaikeuksien kaltaisia esteitä. Oppimisvaikeudet ovat osa aikuisten elämää. Oppimisvaikeudet eivät estä uuden oppimista ja joskus niistä on jopa hyötyä.  

Oppimiseen liittyvät pulmat ovat yhteydessä työssä oppimiseen ja työkykyyn. Ihmiset, joilla on oppimisvaikeuksia, arvioivat työkykynsä muita heikommaksi ja kokevat harvemmin, että työpaikalla tuetaan uuden oppimista. Jokaisella työpaikalla tulisikin olla valmiuksia ja osaamista huomioida erilaisia ja monenlaisia oppijoita. Pienillä ratkaisuilla voidaan tehdä kaikkien työnteko ja uusien asioiden haltuunotto sujuvammaksi.  

 

Ohjelma ja puhujat

  • Miten johtaa oppimista osana työkykyä? työkykyjohtaja Kati Korhonen-Yrjänheikki, Elo  
  • Miten edistää työssä oppimista? tutkijatohtori Soila Lemmetty, Itä-Suomen yliopisto  
  • Miten oppimisvaikeudet näkyvät työelämässä? neuropsykologian erikoispsykologi, erikoistutkija Johanna Nukari, Kuntoutussäätiön Oppimisen tuen keskus  
  • Oppimisen johtamisen merkitys henkilöstön veto- ja pitovoimaan, asiakaspäällikkö Kaisa Hakkarainen, Keva

Ohjelma saattaa vielä tarkentua ja täydentyä.  

Ota yhteyttä

Arola, Milma
projektipäällikkö
(aliedustetut ryhmät)