Hyppää sisältöön

Hankinnan tarjouskausi alkaa: Ukrainalaisten osaamispalvelut 2/2024

Tiedote
29.1.2024
Kuorma-autoja laivan kannella (kuvituskuva)

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus hankkii osaamispalveluita Suomessa tilapäistä suojelua saaville ukrainalaisille työllistymisen edistämiseksi kaupan ja logistiikan, majoitus- ja ravitsemustoiminnan sekä yrittäjyyden osa-alueille.   

Hankinnan tavoitteena on   

  •  edistää ja lisätä ukrainalaisten työelämävalmiuksia ja muuta osaamista   

  • tunnistaa ja lisätä ukrainalaisten valmiuksia hyödyntää aiemmin hankittua osaamista, koulutusta ja työkokemusta suomalaisessa työelämässä,    

  • lisätä alakohtaista suomenkielentaitoa sekä    

  • tukea ukrainalaisten siirtymistä suomalaisille työmarkkinoille.    

Tutustu hankintaan

Hankinnan tausta

Ukrainan sodan myötä Suomesta on hakenut tilapäistä suojelua noin 65 000 ukrainalaista (15.1.2024). Suurin osa tulijoista on ollut naisia ja lapsia. Kaikkiaan työllisten määrä kaikista tulijoista on noin puolet eli noin 30 000 henkilöä.

TEMin kyselyn mukaan monet ukrainalaiset ovat työskennelleet Suomessa osittain eri aloilla kuin millä he olivat työskennelleet ennen Suomeen tuloa. Monet ovat siis ottaneet vastaan sitä työtä, jota on ollut saatavilla riippumatta siitä, millaista työtä he ovat tehneet aiemmin.

Nopeasti tai suoraan töihin haluaville on ollut vain vähän palveluja tarjolla. Tarve on erityisesti erilaisille ammattiin tutustuville ja työllistymiseen johtaville lyhytkestoisille kursseille. Lisäksi tarvetta on hankitun osaamisen ja työkokemuksen tunnistamiseen ja todentamiseen, jotta tilapäistä suojelua saavat ukrainalaiset voivat työllistyä mahdollisimman hyvin suomalaisilla työmarkkinoilla vähäiselläkin kielitaidolla. Näihin liittyvät myös suoritetut lupakorttikoulutukset, jotka edistävät nopeaa työllistymistä.  

Hankinnan kohde

Tämä hankinta kohdistuu osaamispalveluihin, joilla edistetään ukrainalaisten valmiuksia työskennellä kaupan eri tehtävissä, logistiikassa sekä majoitus- ja ravitsemusalalla. Lisäksi hankinnalla toteutettavilla palveluilla lisätään valmiuksia toimia yrittäjänä Suomessa.  

Tällä hankinnalla haetaan uusia tarvelähtöisiä opintoja ja opintokokonaisuuksia. Jotpa ei voi hankkia ammatillisen koulutuksen tutkintoja eikä tutkinnon osia. Jotpa ei voi myöskään ostaa henkilöstö- tai työvoimakoulutusta tai vain yhden yrityksen tarpeisiin vastaavaa koulutusta.  

Hankinnan arvo on 1,5miljoonaa euroa. Koulutus tulee suunnitella siten, että se voidaan suorittaa pääosin työn ohessa.

Tarjouksen jättäminen

Tutustu hankinnan tarkempiin tietoihin Tarjouspalvelussa. Palvelu vaatii rekisteröitymisen.  

Tarjousaika päättyy 27.2.2024 klo 12.00. Päätökset pyritään tekemään viimeistään maaliskuun 2024 aikana. 

Lue lisää

Ota yhteyttä

Haapakoski, Mirka
erityisasiantuntija
(osaamispalveluiden rahoitus, valtionavustukset, hankinnat)
Paavola, Krista
erityisasiantuntija
(osaamispalveluiden rahoitus, valtionavustukset, hankinnat)