Hyppää sisältöön

Jotpa sai Vuoden tuulivoimateko –kilpailun kunniamaininnan!

Tiedote
2.2.2024
Tuulivoimaloita metsässä

Vuonna 2023 kaksi rahoitustamme kohdistui tuulivoima-alalle. Kesällä 2023 toteutimme kilpailutuksen, jolla hankittiin skaalattava toimintamalli positiivisen äkillisen rakennemuutoksen tilanteisiin. Loppu syksystä 2023 toteutimme lisäksi valtionavustushaun tuulivoima-alan osaamispalveluihin. Valtionavustusta myönnettiin yli 500 henkilön koulutukseen yliopistoille, ammattikorkeakouluille ja ammatillisen koulutuksen järjestäjille.  

Valtionavustus toteutettiin EU-komission elpymis- ja palautumissuunnitelman mukaisella rahoituksella (RRF-rahoitus).   

Tutustu vuoden 2023 tuulivoima aiheisiin rahoituksiimme

Vuoden tuulivoimateko 2023 – kilpailu

Jotpa sai kunniamaininnan Vuoden tuulivoimateko 2023 –kilpailussa!

Tuomaristo halusi erityisesti huomioida Jotpan konkreettista työtä tuulivoima-alan koulutusmahdollisuuksien edistämisessä positiivisen äkillisen rakennemuutoksen tilanteissa. Positiivinen rakennemuutos on tilanne, jossa syntyy työllisyyttä, mutta alan osaajia ja koulutusta ei ole tarjolla riittävästi.  

Tuomariston mukaan ”Jotpa yhdistää työmarkkinoiden tarpeet ja ihmisten osaamisen. Suomalaisen osaamisen kehittämisestä hyötyvät kaikki - teollisuuden investoijat, kunnat ja kansalaiset. Siksi halusimme antaa kunniamaininnan Jotpalle ja sen tuulivoima-alan koulutukseen kohdennetuille rahoitustuille varsinaisen Tuulivoimateon lisäksi.”

Tuulivoimahauista Jotpalla vastannut asiantuntija Jarno Hakanen kommentoi tunnustusta seuraavasti: "On kyllä hieno tunnustus, tämä kertoo osaavan työvoiman merkityksestä tuulivoima-alalla! On hienoa päästä näkemään, millaisiin tuloksiin pääsemme koulutuksiemme avulla. Iso kiitos tästä tietysti yhteistyökumppaneillemme"

Voit tutustua kilpailun voittajaan täällä:

Ota yhteyttä

Hakanen, Jarno
kehittämispäällikkö
(jatkuvan oppimisen verkostoyhteistyö, strateginen suunnittelu)