Hyppää sisältöön
Vesistö ja nuotiopaikka

Syyskuu 2023

Tervetuloa lukemaan Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen syyskuun 2023 uutiskirjettä! 

Hankinnan tarjouskausi käynnissä: Hakevan toiminnan pilotti 2

Hankimme palvelun, jossa järjestetään koulutukseen liittyviä ryhmäohjauksia pienissä ja keskisuurissa (3–149 henkilöä työllistävissä) toimipaikoissa. Hankinta on osa tutkimuskokonaisuutta, jossa tutkitaan, voiko koulutustietoa jakamalla lisätä matalasti koulutettujen osallistumista koulutukseen.

Palvelua tuottaa tällä hetkellä 4 toimijaa. Kilpailutamme kuitenkin mukaan muutaman uuden toimijan.

Lue lisää hankinnasta

 

Valtionavustushaku käynnissä: Hoiva-avustajien koulutus 2/2023

Olemme avanneet haettavaksi vuoden 2023 toisen valtionavustuksen hoiva-avustajien kouluttamiseen. Avustuksella tavoitellaan pääasiassa uusia tutkintojen osien suorittajia.

Avustusta voivat hakea ammatillisen koulutuksen järjestäjät, joilla on sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon järjestämislupa.

Tutustu tarkemmin rahoitushakuun.

 

Avustushaku käynnissä: Valtionavustus vankien perustaitovalmennukseen 

Olemme avanneet haettavaksi valtionavustuksen vankien perustaitojen vahvistamiseksi.  Avustuksen tavoitteena on parantamaan vankien kykyä sopeutua yhteiskuntaan, työllistyä ja viettää rikoksetonta elämää vapautumisen jälkeen. Samalla tavoitteina on selvittää edellytyksiä vapaan sivistystyön ja vankiloiden pysyväisluonteiselle yhteistyölle ja kokeilla käytännössä Opetushallituksen kehittämiä osaamismerkkejä. 

Avustusta voivat hakea vapaan sivistystyön ylläpitäjät. 

Tutustu tarkemmin rahoitushakuun.

 

Muutoksia syksyn rahoitushakuihin 

Valtionavustus ulkomailla sairaanhoitajan tehtäviin pätevöityneiden osaamisen täydentämiseen ja hankinta data-analytiikan-, kyberturvan- ja tietoturvaosaamisen parantamiseksi siirtyvät lokakuulle. Lisäksi vuodenvaihteessa on tulossa kokonaan uusi valtionavustushaku, jossa vastataan vastaa puhtaaseen siirtymään liittyvään kiihtyvään osaamistarpeiden kasvuun erityisesti korjausrakentamisen saralla. 

Lue lisää tiedotteesta. 

 

Tulossa: Työpajat, joissa kehitetään Jotpan hankintoja yhdessä

Järjestämme kaksi hankintatyöpajaa, joissa pääset keskustelemaan ja ideoimaan yhdessä.  Työpajat järjestetään 26.10 ja 31.10.  

Haluamme kuulla koulutuksen järjestäjien näkemyksiä, siitä miten Jotpan hankintoja voidaan kehittää.  Työpajojen aiheet tarkentuvat osallistujien laittamien kysymysten ja huomioiden pohjalta. Tarkoituksena on kehittää hankintoja ja työskennellä yhdessä pienimuotoisten keskustelutehtävien parissa.  

Ilmoittaudu mukaan 26.10.2023 järjestettävään työpajaan tästä

 

Uusia ohjeita RRF-rahoitusta saaneille

Olemme luoneet uuden ohjesivun EU:n elpymisvälinerahoitusta (RRF) saaneille hankkeille. RRF:n tavoitteena on pienentää koronakriisin sosiaalisia ja taloudellisia vaikutuksia sekä tukea digitalisaatiota ja vihreää siirtymää jäsenmaissa. Jotpa on rahoittanut RRF-rahoituksella valtionavustuksia digitalisaation ja vihreän siirtymän tueksi sekä työmarkkina-asemaa vahvistavia osaamispalveluita. Uudelta ohjesivustolta löytyy kattavasti ohjeita RRF-rahoituksen käyttöön.

Tutustu ohjeisiin tarkemmin tästä.

 

Liikkeellä huijaus Jotpan rahoittamaan osaamispalveluun liittyen

Valitettavasti olemme törmänneet rahoittamaamme koulutuspalveluun liittyvään huijausilmoitukseen. Haluamme muistuttaa, että suhtaudumme erittäin vakavasti rahoittamiimme osaamispalveluihin kohdistuviin huijausyrityksiin.  

Lue lisää tiedotteesta.

Osaaminen näkyviin -kampanja tarjoilee monia mielenkiintoisia tapahtumia! 

  • Osaamiskahvit IPI Kulmakuppilassa, Helsingissä tiistaina 3.10 klo 10 – 15. Lue lisää tästä
  • Julkaisutilaisuus: Korkeasti koulutetut koulutustaan vastaamattomissa tehtävissä – Kansainvälisten työntekijöiden kokemuksia jatkuvasta oppimisesta. Lue lisää tästä.
  • Julkaisutilaisuus: Jokaisen osaaminen näkyviin – Aikuisten oppimisvaikeudet, kouluttautuminen ja työelämä. Lue lisää tästä.

Muista myös ilmoittaa organisaatiosi mukaan viettämään kanssamme Osaaminen näkyviin -viikkoa 2.–8.10.2023. Ilmoittaudu tästä!

Tilaa uutiskirjeemme