Hyppää sisältöön
Joulun tunnelmissa teltassa, taustalla lumista maastoa

Joulukuu 2023

Tervetuloa lukemaan Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen joulukuun 2023 uutiskirjettä!     

Osaamistarvekompassin beta-versio on julkaistu! 

Tervetuloa tutustumaan uuteen Osaamistarvekompassi.fi-palveluun! Osaamistarvekompassin beta-versio sisältää muun muassa tilastotietoa työmarkkinasiirtymistä, ammattialakohtaisia tunnuslukuja sekä tilannekuvaa vuoden 2022 työelämän osaamistarpeista. 

Tietoja päivitetään kevään 2024 aikana. Kun tutustut sisältötyyppeihin ja tietolähteisiin jo ennakolta, käy tuoreen tiedon hyödyntäminen kätevämmin. Kannattaa myös vilkaista sivuston kehittyvää tukimateriaalia, sillä se sisältää ohjeita ja tärppejä ennakointitiedon hyödyntämiseen. Osaamistarvekompassin kehitystyö toteutetaan Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineen (RRF) tuella vuosina 2022–2024. 

Vastaathan myös palautekyselyyn – palautteesi auttaa meitä kehittämään palvelusta mahdollisimman hyödyllisen työkalun.

Tutustu sivustoon: Osaamistarvekompassi

Hankinnan tarjouskausi käynnissä: Osaamispalvelu kotitalouksien kestäviin energiaratkaisuihin 

Hankimme lämpö-, vesi-, ilma-, sähkö- ja automaatioaloilla työskenteleville koulutusta.  

Hankittavan koulutuksen tavoitteena on lisätä aloilla työskentelevien osaamista kestävistä energiaratkaisuista ja nopeuttaa siirtymää kotitalouksien kestäviin energiaratkaisuihin. Lisäksi tavoitteena on lisätä osaamista uudistuvan rakentamislain ja muun alan sääntelyn vaikutuksista sekä luoda uusia liiketoimintamalleja. 

Osallistu hankinnan infotilaisuuteen 13.12.2023: Ilmoittautuminen 

Hakuaika päättyy 12.1.2024 klo 12.00.  

Lue lisää hankinnasta.

Tiedote: Tuodaan yhdessä Osaaminen näkyviin myös vuonna 2024! 

Kiitämme kaikkia tämän vuoden Osaaminen näkyviin -viikolle osallistuneita! Yhdessä 320 erilaisen toimijan voimin kannustimme jälleen satojatuhansia suomalaisia huomaamaan ja tekemään näkyväksi osaamistaan. 

Nyt on aika suunnata katsetta tulevaan.  Jatkossa Jotpalla ei valitettavasti ole mahdollisuutta koordinoida mittavaa Osaaminen näkyviin -kampanjaviikkoa. Myönteinen ja arvostava Osaaminen näkyviin -näkökulma tulee kuitenkin jatkossa näkymään Jotpan toiminnassa.   

Toivomme, että Osaaminen näkyviin -teema elää vahvana myös vuonna 2024. Selvitämmekin parhaillamme, miten Osaaminen näkyviin -teema voisi näkyä tulevaisuudessakin eri tahojen toiminnassa erilaisilla pienemmillä ja suuremmilla teoilla. 

Lue lisää tiedotteelta.

Myönnetty rahoitus lukuina 

Olemme julkaisseet tiedot myöntämästämme rahoituksesta eri koulutuskokonaisuuksille. Voit nyt tarkastella sekä valtionavustuksina myönnettyä rahoitusta että hankintojen tarjouskilpailuissa myönnettyä rahoitusta. Haluamme näin lisätä rahoitushakujemme avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. 

Tutustu tarkemmin myönnettyyn rahoitukseen.

RRF-rahoitetut hankkeet löytyvät koottuna yhdeltä sivulta

Olemme koonneet yhdelle sivulle kaikki sellaiset Jotpan valtionavustukset ja hankinnat, jotka on toteutettu EU-komission elpymis- ja palautumissuunnitelman mukaisella rahoituksella eli RRF-rahoituksella.

Rahoitamme RRF-rahoituksella osaamispalveluita, joiden painopisteitä ovat erityisesti digitalisaatio ja vihreä siirtymä. Osa koulutuksista kohdennetaan koulutuksessa aliedustetuille (koulutukseen erityisen tervetulleille) ryhmille. Näitä erityisen tervetulleita ryhmiä ovat esimerkiksi enintään perusasteen koulutuksen suorittaneet henkilöt, yli 55-vuotiaat henkilöt ja sellaiset henkilöt, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi.

Tutustu hankkeisiin.

Jotpan väki toivottaa rauhaisaa joulunaikaa ja onnea uudelle vuodelle 2024!

Tilaa uutiskirjeemme