Hyppää sisältöön

Tuodaan yhdessä Osaaminen näkyviin myös vuonna 2024!

Tiedote
8.12.2023
Osaaminen näkyviin -kampanja 2024 kuvituskuva

Kiitämme kaikkia tämän vuoden Osaaminen näkyviin -viikolle osallistuneita! Yhdessä 320 erilaisen toimijan voimin kannustimme jälleen satojatuhansia suomalaisia huomaamaan ja tekemään näkyväksi osaamistaan.  

Tämän vuoden Osaaminen näkyviin -viikolla muun muassa järjestettiin osaamiskahveja, osaamistreffejä, monenlaisia webinaareja, työpajoja ja tilaisuuksia, Kehu kaveria -kampanjoita ja muita tempauksia.  Yhteisellä tekemäisellä tavoitimme ainakin reilut satatuhatta ihmistä.

Nyt on aika suunnata katsetta tulevaan. Osaaminen näkyviin -viikko on järjestetty nyt yhteensä kolme kertaa. Ensimmäinen Sitran koolle kutsumana ja viimeiset kaksi Jotpan. Kaikkina vuosina mukaan on lähtenyt huikea määrä toimijoita.

Jatkossa Jotpalla ei valitettavasti ole mahdollisuutta koordinoida mittavaa Osaaminen näkyviin -kampanjaviikkoa. Myönteinen ja arvostava Osaaminen näkyviin -näkökulma tulee kuitenkin jatkossa näkymään Jotpan toiminnassa.  

Toivomme, että Osaaminen näkyviin -teema elää vahvana myös vuonna 2024

Kampanjan tavoitteita on kannustaa aikuisia huomaamaan omaa osaamistaan, herättää julkista myönteistä keskustelua osaamisesta sekä tuoda yhteisen sanoman äärelle mahdollisimman moninainen toimijajoukko. Osaaminen näkyviin -kampanjan voima on yhdessä tekemisessä.

Selvitämme parhaillamme, miten Osaaminen näkyviin -teema voisi näkyä tulevaisuudessakin eri tahojen toiminnassa erilaisilla pienemmillä ja suuremmilla teoilla. Käy vastaamassa aiheeseen liittyvään kyselyymme 15.12.2023 mennessä.

Osaaminen näkyviin materiaalit löytyvät jatkossakin verkkosivuiltamme

Osaamisen näkyviin tuomisessa auttaa verkkosivuiltamme löytyvät monipuoliset materiaalit. Esimerkiksi vuonna 2023 suosituimpia työkaluja osaamisen tunnistamiseen ja esiin tuomiseen olivat:

  • Osaamisen peili  
  • Osaamiskahvit  
  • Osaamisen käsi

Toivomme yhteistä panostusta Osaaminen näkyviin -hengessä myös ilman varsinaista kampanjaviikkoa. Viestitään yhdessä aiheen tärkeydestä ja tuodaan osaamista näkyviin eri tavoin myös vuonna 2024!  

Omalta osaltamme yhdistämme osaamisen tärkeitä teemoja osaksi muuta toimintaamme. Osaaminen näkyviin -teema elää jatkossa osana Jotpan rahoituspalveluita, TNO-tehtävää ja viestintää. 

Tutustu Osaaminen näkyviin -materiaaleihin

Ota yhteyttä

Arola, Milma
projektipäällikkö
(aliedustetut ryhmät)