Hyppää sisältöön
Lokakuista ruskaa lapissa, selkeä taivas ja poro kävelemässä tunturilla.

Lokakuu 2023

Tervetuloa lukemaan Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen lokakuun 2023 uutiskirjettä!  

Valtionavustushaku käynnissä: Ulkomailla sairaanhoitajan tehtäviin pätevöityneiden osaamisen täydentäminen

Olemme avanneet haettavaksi valtionavustuksen EU- ja ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajiksi opiskelleiden osaamisen täydentämiseksi.  Haku sovitetaan yhteen samaan aikaan käynnistyvän opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) harkinnanvaraisen rahoituksen kanssa.  

OKM:n rahoituksella on tarkoituksena kehittää malleja, jotka sujuvoittavat EU- ja ETA-maiden ulkopuolella tutkintonsa suorittaneiden sairaanhoitajien osaamisen täydentämistä Valviran laillistuksen saamiseksi. Jotpa puolestaan rahoittaa näiden kehitettävien mallien kieliopintoja sekä koulutuksiin liittyvää hakevaa ja tukevaa toimintaa.

Tutustu Jotpan valtionavustukseen tästä.

Järjestämme 25.10.2023 klo 9-10 infotilaisuuden Jotpan ja OKM:n yhteensovitettavista hauista. Osallistu infotilaisuuteen tästä.

Valtionavustushaku käynnissä: Englanninkielinen kone- ja tuotantotekniikan oppisopimuskoulutus

Olemme avanneet haettavaksi valtionavustuksen englanninkielisen kone- ja tuotantotekniikan oppisopimuskoulutukseen. Avustuksella on tarkoitus toteuttaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osia tai soveltuvasti pienempiä kokonaisuuksia englanninkielisenä oppisopimuskoulutuksena.  

Avustusta voivat hakea vain ammatillisen koulutuksen järjestäjät, joilla on järjestämislupa englanninkielisen kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon järjestämiseen.  

Tutustu valtionavustukseen

Tulossa kaksi uutta hankintaa

Hankimme tietoturvaan ja kyberturvallisuuteen liittyvää osaamispalvelua logistiikan, kaupan ja media-alan työllisille sekä datatalouden osaamispalveluita yksinyrittäjille ja asiantuntijatyöhön.  

Hankimme myös kotitalouksien kestäviin energiaratkaisuihin liittyvää koulutusta LVIS-alalla työskenteleville. Kotitalouksilla tarkoitetaan sekä pientaloja että taloyhtiöitä.  

Julkaisemme pian verkkosivuillamme ja sosiaalisissa medioissa lisätietoa näistä hankinnoista sekä niiden tarkemmista aikatauluista.  

Tutustu tarkemmin tuleviin hankintoihimme: Avoimet ja tulevat hankinnat

Uusi kampanja: Jotpan opiskelijatarinoita

Olemme lanseeranneet uuden kampanjan verkkosivuillamme ja someissa. Jotpan opiskelijatarinoita –kampanjalla haluamme tuoda Jotpan rahoittamiin koulutuksiin osallistuneiden äänen kuuluviin.  

Kampanjan tavoitteena on tuoda esiin kaikkia niitä uusia taitoja, joita koulutuksiin osallistuneet ovat oppineet. Näiden taitojen myötä myös työpaikoille on mahdollisesti syntynyt uusia käytänteitä, joita jaamme mielellämme eteenpäin. 

Tutustu kampanjaan: Jotpan opiskelijatarinoita

Tulossa: Työpaja - Kehitetään Jotpan hankintoja yhdessä!

Järjestämme 26.10.2023 klo 9-10.30 hankintatyöpajan, joissa pääset keskustelemaan ja ideoimaan yhdessä.  

Haluamme kuulla koulutuksen järjestäjien näkemyksiä, siitä miten Jotpan hankintoja voidaan kehittää.  Työpajojen aiheet tarkentuvat osallistujien laittamien kysymysten ja huomioiden pohjalta. Tarkoituksena on kehittää hankintoja ja työskennellä yhdessä pienimuotoisten keskustelutehtävien parissa.  

Ilmoittaudu mukaan 26.10.2023 järjestettävään työpajaan tästä

Uusia vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin rahoituksista

Olemme koonneet verkkosivuillemme uusia vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin hankinnoista ja valtionavustuksista. Uudet kysymykset liittyvät esimerkiksi opiskelijoille maksuttomaan kouluruokailuun, TKI –hankkeisiin ja opintojen järjestämiseen avoimen korkeakoulun opintoina. (RUOTSI: tällä hetkellä luettavissa vain suomeksi)

Lue lisää valtionavustuksia koskevista kysymyksistä tästä.

Lue lisää hankintoja koskevista kysymyksistä tästä.

Kiitos kaikille osallistumisesta Osaaminen näkyviin -viikolle

Haluamme kiittää kaikkia niitä 320 toimijaa, jotka toitte yhdessä kanssamme osaamista näkyviin!  Yhdessä tavoitimme kymmeniä, ellei satoja tuhansia ihmisiä monenlaisin tapahtumin ja viestein. Pelkästään Jotpan sivulla vierailtiin 2061 kertaa. Erityisen suosittuja sivustoja olivat Osaaminen näkyviin työkalut- ja harjoitteet sekä erityisesti osaamiskahvit –harjoite. 

Tutustu harjoitteeseen tästä.

Samalla myös sosiaalisessa mediassa keskusteltiin ahkerasti ja jaettiin #osaaminennäkyviin -sisältöjä. Pelkästään omat somejulkaisumme tavoittivat yli 28 000 katselukertaa.  

Tutustu osaaminen näkyviin -kampanjaan tästä.

Tilaa uutiskirjeemme