Hyppää sisältöön

Hankinnan tarjouskausi alkaa: Tekoälyn hyödyntämisosaaminen

Tiedote
26.3.2024
Henkilö työskentelee tietokoneella.

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus hankkii tekoälysovellusten hyödyntämisosaamiseen liittyvää koulutusta pienille ja keskisuurille yrityksille.  

Hankinnan tavoitteena on    

  • edistää pienten ja keskisuurten yritysten henkilöstön osaamista tekoälysovellusten hyödyntämisessä osana liiketoiminnan ja tuottavuuden kehittämistä.  
  • tarjota ratkaisuja siihen, miten tekoälyosaamista voitaisiin vahvistaa tulevaisuudessa ammatillisen koulutuksen tutkintojen perusteissa. 

Tämä hankinta toteutetaan EU-komission elpymis- ja palautumissuunnitelman mukaisella rahoituksella (RRF-rahoitus). 

Tutustu hankintaan:

Hankinnan tausta 

Tekoälyn kehitys kiihdyttää yhteiskunnan digitalisaatiota. Tiedon ja nopeasti kehittyvien teknologioiden hyödyntäminen tarjoaa mahdollisuuden tehostaa toimintaa, tuottaa kustannussäästöjä sekä parantaa esimerkiksi palveluiden laatua ja asiakaskokemusta. 

Toistaiseksi tekoälyn hyödyntämiseen liittyviä sisältöjä ei sisälly ammatillisen koulutuksen tutkintoihin tai tutkintojen osiin. Tekoälyn kehitys muuttaa kuitenkin myös ammattiosaajien työtä. Jatkossa onkin tarpeen oppia hyödyntämään työtehtäviä kehittäviä, muuttavia tai korvaavia tekoälysovelluksia muiden digitaalisten työkalujen tavoin.   

Hankinnan kohde

Tämä hankinta kohdistuu osaamispalveluihin, joilla edistetään tekoälyhyödyntämisosaamista.  Hankinta on suunnattu sellaisille aloille, joilla työskentelee paljon ammattiosaajia. 

Tällä hankinnalla haetaan uusia tarvelähtöisiä opintoja ja opintokokonaisuuksia. Jotpa ei voi hankkia ammatillisen koulutuksen tutkintoja eikä tutkinnon osia. Jotpa ei voi myöskään ostaa henkilöstö- tai työvoimakoulutusta tai vain yhden yrityksen tarpeisiin vastaavaa koulutusta.   

Hankinnan arvo on 3 miljoonaa euroa. Koulutus tulee suunnitella siten, että se voidaan suorittaa pääosin työn ohessa. 

Tarjouksen jättäminen

Tutustu hankinnan tarkempiin tietoihin Tarjouspalvelussa. Palvelu vaatii rekisteröitymisen.   

Tarjousaika päättyy 29.4 klo 12.00. Päätökset pyritään tekemään toukokuun 2024 aikana. 

Lue lisää

Ota yhteyttä

Haapakoski, Mirka
erityisasiantuntija
(osaamispalveluiden rahoitus, valtionavustukset, hankinnat)