Hyppää sisältöön

Oletko valmis tuomaan osaamisen pois piilosta?

Kirjoitus
18.8.2023
Nainen kurkistaa pahvilaatikon sisälle, josta joku nostaa Osaaminen näkyviin -tunnuksen.
2.–8.10.2023 järjestetään osaamiselle omistettu #OsaaminenNäkyviin -viikko. Tule mukaan!

Piilossa olevan osaamisen määrä on Suomessa valtava

Yli 40 %:lla työikäisistä on osaamista, jota he haluaisivat käyttää työssään enemmän, mutta lähes puolet kaikista Jotpan kyselyyn* vastanneista kokee, että omasta osaamisesta kertominen on vaikeaa. Vain 42 % mielestä omaa osaamista arvostetaan työelämässä. (*Mitä työikäiset ihmiset ajattelevat jatkuvasta oppimisesta? Jotpa 2023)

Nämä luvut ovat huolestuttavia. Jotain on tehtävä.

2.–8.10.2023 vietettävä Osaaminen näkyviin -viikko on osa ratkaisua!

Me Jotpassa toimimme viikon koollekutsujina ja olemmekin saaneet mukaan jo noin 200 erilaista toimijaa, jotka ovat sitoutuneet tekemään osaamisensa näkyväksi.

Kun mahdollisimman moni tuo rohkeasti esiin eri elämäntilanteissa hankittua osaamista, muuttuu osaamisesta kertominen helpommaksi koko yhteiskunnan tasolla. Osaaminen on paras turva työn, teknologian ja maailman muutoksissa. Osaamisen huomaaminen lisää myös yksilön ja sitä kautta yhteisöjen hyvinvointia.

Kannustamme kaikenlaisia yhteisöjä osallistumaan mukaan omalla tekemisellään. Mukaan ehtii vielä hyvin. Muistathan vinkata myös kaverille osaamisen juhlaviikosta! 

Osallistuminen viikolle on maksutonta ja mukanaolo on tehty mahdollisimman helpoksi valmiiden materiaalien kautta.

Osaamista, tietoja ja taitoja ympäri Suomen

Osaaminen näkyviin -viikolla järjestetään osaamisteemaisia tempauksia ja tapahtumia ympäri Suomen. Tapahtumat ovat järjestäjänsä näköisiä ja odotammekin innolla, mitä kaikkea olette keksineet, ja vielä keksitte.

Tarjoamme verkkosivuillamme kymmeniä erilaisia harjoitteita, joita mukaan ilmoittautuneet toimijat voivat hyödyntää auttaessaan jäseniään huomaamaan ja sanoittamaan osaamistaan.

Järjestämme myös itse erilaisia osaamisteemaisia tilaisuuksia, kuten perehdytyksiä tasavertaisempaan osaamiskeskusteluun, yhteislähdön viikolle, osaamiskahvit sekä aikuisten oppimisvaikeuksiin liittyvän selvityksen julkaisutilaisuuden.

Osallistu omalla tyylillä

Juhlaviikolle osallistuminen on organisaation tapa kertoa, että se arvostaa olemassa olevaa osaamista ja pitää sen näkyväksi tekemistä tärkeänä. Tämä ei ole itsestäänselvää. Tutkimuksemme mukaan vain noin 40 % työikäisistä kokee, että omaa osaamista arvostetaan työelämässä.

Osallistuminen viikolle tapahtuu omalla tyylillä. Pääsette pohtimaan juuri teidän yhteisönne osaamista teille ominaisella tavalla. Ilmoittautumisen yhteydessä saatte pääsyn materiaalipankkiimme, josta voitte ladata valmiita kuvapohjia, Osaaminen näkyviin -tunnuksen sekä muuta mukavaa viestinnän tueksi.

Tarjoamme myös

Tule mukaan Osaaminen näkyviin -viikolle 2.–8.10.2023!

Ihmisillä oleva osaaminen täytyy saada pois piilosta! #OsaaminenNäkyviin

Lisää ideoita osaamisen huomaamiseen sosiaalisen median kanavillamme