Hyppää sisältöön
Talvisia kasveja ja auringonlasku.

Helmikuu 2023

Tiedote: Osaamispalveluiden rahoituksen teemat ja aikataulut vuonna 2023 on julkaistu

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus käynnistää 15 teemakohtaista hankintaa ja valtionavustushakua vuonna 2023. Ensimmäisenä avattiin hoiva-avustajien koulutusta koskeva valtionavustushaku, joka on käynnissä 23.1.-7.3.2023.

Rahoitushakujen teemojen valinta perustuu palvelukeskuksen vuoden 2023 toimintasuunnitelman painopisteisiin (pdf), joista Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden neuvosto päätti vuoden 2022 lopussa. Lisäksi teemat perustuvat palvelukeskuksen tekemään osaamistarpeiden ennakointianalyysiin ja muun muassa työ- ja elinkeinoministeriön Työvoimatiekartta-hankkeen tuloksiin.

Siirry tiedotteeseen tästä.

Tiedote: Valtionavustushaku alkaa: Hoiva-avustajien koulutus 1/2023

Palvelukeskus on avannut vuoden 2023 ensimmäisen valtionavustushakunsa tänään maanantaina 23.1.2023. Nyt myönnettävän avustuksen tavoitteena on kouluttaa yhteensä 500 uutta hoiva-avustajaa vuosina 2023–2024. Haku päättyy tiistaina 7.3.2023 klo 16.15.

Avustusta voivat hakea ammatillisen koulutuksen järjestäjät, joilla on sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon järjestämislupa.

Siirry tiedotteeseen tästä.

Tiedote: Vuoden 2023 toimintasuunnitelman painopisteet on julkaistu

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus on julkaissut vuoden 2023 toimintasuunnitelman painopisteet Julkaisut-sivulla.

Toimintasuunnitelman painopisteet ohjaavat palvelukeskuksen toiminnan tavoitteita ja keskeisiä toimenpiteitä vuodelle 2023 työelämän työvoima- ja osaamistarpeiden suuntaisesti.

Siirry Tiedotteeseen tästä.

Tiedote: Tuoreet tutkimustulokset kertovat, mitä työikäiset ihmiset ajattelevat jatkuvasta oppimisesta

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus on julkaissut tulokset kysely- ja haastattelututkimuksista, joissa selvitettiin, mitä työikäiset ajattelevat jatkuvasta oppimisesta. Tutkimukset on toteuttanut Kantar Public.

Tutkimusten tulokset julkistettiin tiistaina 10.1.2023 palvelukeskuksen järjestämässä verkkotilaisuudessa, jossa tuloksia kommentoivat opetusministeri Li Andersson, tutkimusjohtaja Antti Kauhanen (ETLA), rehtori Tuula Kortelainen (Hyria), tutkijatohtori Soila Lemmetty (Itä-Suomen yliopisto) ja kokemusasiantuntija Saana Alanko (Erilaisten oppijoiden liitto). Tilaisuuden tallenne on julkaistu tekstitettynä Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen YouTube-kanavalla.

Siirry tiedotteeseen tästä.

Avoimet ja tulevat hankinnat ja valtionavustukset

Käynnissä olevat hankinnat

Ei avoimia kilpailutuksia.
 

Käynnissä olevat valtionavustushaut

Hoiva-avustajien koulutus 1/2023

  • Haku alkoi: 23.1.2023 klo 16.15
  • Haku päättyy: 7.3.2023 klo 16.15

Tulevat hankinnat ja valtionavustukset

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus on tiedottanut vuoden 2023 valtionavustusten ja hankintojen aikatauluista ja teemoista

Jotpa-kirjoituksia

Mitä työikäiset ajattelevat jatkuvasta oppimisesta ja mitä väliä sillä on?

Milma Arola

Tuore Jotpan teettämä kysely kertoo, että yli 80 prosenttia suomalaisista pitää uuden oppimista tärkeänä ja nauttii siitä. Ilahduttavaa on, että valtaosa työikäisistä luottaa kykyynsä oppia uutta ja on iloisia ja ylpeitä omasta osaamisestaan. Kokonaiskuva suomalaisten työuran aikaisesta oppimisesta onkin tuoreen tutkimuksen mukaan varsin myönteinen. Lähempi tarkastelu kuitenkin paljastaa, että kouluttautumisen ja oppimisen mahdollisuudet ja kokemukset ovat eri ihmisille kovin erilaisia. Kouluttautumisintoa olisi enemmänkin, mutta opintiellä on monenlaisia esteitä.

Siirry kirjoituksiin tästä.


 

Tilaa uutiskirjeemme