Hyppää sisältöön

Kohti jatkuvan oppimisen tulevaisuutta – Osaamistarvekompassi suunnannäyttäjänä

Tiedote
14.3.2024
Tapahtuman mainoskuva, jossa lukee tapahtuman nimi, ajankohta ja paikka

Oletko kiinnostunut tulevaisuuden osaamistarpeita vastaavan koulutuksen suunnittelusta? Kaipaatko vinkkejä ennakointitiedon tehokkaampaan hyödyntämiseen jatkuvan oppimisen palveluiden kehittämisessä? Haluatko tietää lisää uuden Osaamistarvekompassi-palvelumme hyödyistä koulutuksen järjestäjälle?

Tervetuloa kuulemaan aiheista hybriditilaisuuteemme Kohti jatkuvan oppimisen tulevaisuutta – Osaamistarvekompassi suunnannäyttäjänä. Tilaisuus järjestetään torstaina 11.4.2024 klo 9.30–12.00 Hilton Helsinki Strandissa ja etäyhteyden välityksellä. Ohjelma alkaa klo 10, ja sitä ennen lähitilaisuudessa on tarjolla aamiainen.

Tilaisuudessa kuulet koulutusalan asiantuntijoiden näkemyksiä ja kokemuksia ennakointitiedon hyödyntämisestä jatkuvan oppimisen palveluiden kehittämisessä. Asiantuntijapuheenvuorot ja paneelikeskustelu tarjoavat uusia näkökulmia ja käytännön vinkkejä koulutuspalveluiden ennakoivaan suunnitteluun.

Lanseeraamme tilaisuudessa entistä kehittyneemmän version uudesta Osaamistarvekompassi-palvelustamme. Esittelemme Osaamistarvekompassin tarjoamaa tietoperustaa ja hyötyjä käytännön case-esimerkkien kautta.

Puhujina koulutuksen ja ennakoinnin asiantuntijoita

Tilaisuuden avaa Jotpan johtaja Kirsi Heinivirta, jonka jälkeen puheenvuoron saa alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Tilaisuuden toisena puhujana esiintyy tulevaisuusmuotoilija Minna Koskelo.

Paneelikeskustelussa koulutusalan asiantuntijat pohtivat ennakointitiedon hyödyntämistä jatkuvan oppimisen palveluiden kehittämisessä käytännön kokemusten kautta. Panelisteina ovat AaltoEE:n akateeminen johtaja Mikko Laukkanen, Centrian toimitusjohtaja-rehtori Tapio Huttula ja Stadin ammatti- ja aikuisopiston johtava rehtori Maria Sarkkinen.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti koulutuksen järjestäjille, mutta kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tilaisuutta ei tallenneta.

Tarkemmat tiedot tilaisuuden ohjelmasta ja ilmoittautumisohjeet löydät tapahtumasivulta.

Osaamistarvekompassi kertoo työelämän tarvitsemasta osaamisesta

Osaamistarvekompassi on Jotpan kehittämä ennakointitiedon palvelu, joka tarjoaa asiantuntijatahoille koottua ja ajankohtaista tietoa työelämän tulevaisuudessa tarvitsemasta osaamisesta. Palvelu tarjoaa muun muassa koulutuksen järjestäjille tietoperustaa jatkuvan oppimisen palveluiden ennakoivaan kehittämiseen. Osaamistarvekompassi on moderni työkalu, joka pyrkii vastaamaan työvoiman ja osaamisen kohtaannon haasteisiin ja parantamaan tiedolla johtamista.

Palvelu on suunnattu erityisesti koulutuspalveluiden tarjoajille sekä tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden tuottajille ja kehittäjille. Koulutuksen järjestäjät ja ohjaajat voivat hyödyntää palvelun tietoja esimerkiksi yksilöllisten koulutusvalintojen ja urasuunnittelun tukena sekä oman palvelutarjontansa kehittämistarpeiden ennakoinnissa. Osaamistarvekompassi palvelee sisällöillään myös yrityksiä sekä alueellisia toimijoita.

Osaamistarvekompassi on osa Jotpan lakisääteistä tehtävää työelämän osaamis- ja työvoimatarpeiden ennakointitiedon analysoinnissa. Palvelun kehittäminen ja ylläpitäminen ovat keskeinen ja konkreettinen osa tämän tehtävämme toteuttamista.

Osaamistarvekompassin kehitystyö toteutetaan Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineen (RRF) tuella vuosina 2022–2024.

Tutustu Osaamistarvekompassiin

Ota yhteyttä

Meriluoto, Satu
projektipäällikkö
(ennakoinnin tietoalusta, Osaamistarvekompassi)
Niemi, Emma
asiantuntija
(viestintä, Osaamistarvekompassi.fi)