Hyppää sisältöön

Hankinnan tarjouskausi alkaa: Positiivisen äkillisen rakennemuutoksen toimintamallin kehittäminen ja pilotointi osaamisen näkökulmasta

Tiedote
26.6.2023
Työntekijä katsomassa tuulivoimalaa. Taustalla pilvinen taivas.

Huomioithan, että tämä on pienimuotoinen hankinta, jolla ei tuoteta varsinaisia koulutus- tai osaamispalveluita. Hankinnan tavoitteena on tuottaa yksi palvelukokonaisuus ja palvelutuottajia voidaan valita vain yksi. 

Uusi hankinta auki

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus hankkii palvelukokonaisuuden, jonka tavoitteena on kehittää skaalattava toimintamalli positiivisen äkillisen rakennemuutoksen tilanteisiin osaamisen näkökulmasta. Mallia pilotoidaan tuulivoima-alalla.

Toimintamallilla pyritään parantamaan osaavan työvoimaa saatavuutta positiivisen rakennemuutoksen tilanteissa. 

Siirry rahoitushaun sivuille:

Hankinnan tausta

Positiivisella, äkillisellä rakennemuutoksella tarkoitetaan tilannetta, jossa työvoiman tarve kasvaa äkillisesti jollakin toimialalla tai alueella. Kansallinen koulutuksen arviointikeskuksen arvioinnin mukaan koulutusjärjestelmä pystyy vastaamaan positiivisen äkillisen rakennemuutoksen tilanteisiin vain tyydyttävällä tasolla. Haasteita aiheuttaa erityisesti uusien osaamistarpeiden tunnistaminen, rahoitus ja yhteistoiminta.  

Työ- ja elinkeinoministeriön selvityksen mukaan rakennemuutostilanteissa käytettyjä toimintamalleja tulisi kehittää ja nykyisiä malleja vahvistaa. Toimintamalleissa tulisi hyödyntää enemmän ennakoivaa otetta sekä yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Myös rahoitusta tulisi uudelleenarvioida siten, että rahoituksen kanavointi olisi nykyistä joustavampaa.

Lue lisää:

Jotpa hankkii palvelukokonaisuuden

Hankittava palvelu koostuu neljästä osasta:  

  1. Osaamistarvekartoituksesta, jonka tulee olla valmis 31.10.2023 mennessä
  2. Palvelun koordinaatiosta aikavälillä 9/2023-11/2024
  3. Toimintamallin kuvauksesta, jonka tulee olla valmis 31.10.2024 mennessä
  4. Loppuraportista, jonka tulee olla valmis 30.11.2024 mennessä  

Hankinnan arvo on 120 000 euroa ja palveluntuottajia valitaan yksi.

Jätä tarjous

Tutustu hankinnan tarkempiin tietoihin Hanki-tarjouspalvelussa. Palvelu vaatii rekisteröitymisen. 

Tarjousajan alussa palveluntuottajat voivat esittää kysymyksiä hankinnasta Hanki-palvelun kautta. Kysymykset tulee esittää 4.7.2023 klo 12:00 mennessä. Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus vastaa kysymyksiin viimeistään 5.7.2023 klo 16.00

Tarjousaika päättyy 4.8.2023 12:00. Päätökset pyritään tekemään heti kun mahdollista, arviolta elokuun 2023 puolivälissä.

Hakanen, Jarno
kehittämispäällikkö
(jatkuvan oppimisen verkostoyhteistyö, strateginen suunnittelu)