Hyppää sisältöön

Alkavilla koulutuksilla tuetaan vankien kykyä sopeutua yhteiskuntaan, työllistyä ja viettää rikoksetonta elämää vapautumisen jälkeen

Tiedote
1.12.2023
Henkilö opiskelemassa

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus on myöntänyt valtionavustusta vankien perustaitoja tukeviin opintoihin yhteensä 1,2 miljoonaa euroa. Avustusta myönnettiin 5 koulutuskokonaisuudelle.  

Valtionavustushaku vankien perustaitovalmennukseen järjestettiin 8.9. - 25.10.2023. Hakemuksia saapui 6 kappaletta, ja avustusta haettiin yhteensä 2,1 miljoonalla eurolla. 

Tämä avustus sekä siihen liittyvä seuranta on suunniteltu, ja se toteutetaan yhdessä Opetushallituksen, Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Rikosseuraamuslaitoksen kanssa. 

Lue lisää avustushausta

Tavoitteena vapaan sivistystyön ja vankiloiden pysyvä yhteistyö

Suomen vankiväestön koulutustaso on muuhun väestöön suhteutettuna huomattavan matala ja vangit tarvitsevat paljon tukea opiskeluun ja perustaitojen hallintaa. Tämän avustuksen tavoitteena on vahvistaa vankien perustaitoja.  

Perustaitoja tukemalla pyritään parantamaan vankien kykyä sopeutua yhteiskuntaan, työllistyä ja viettää rikoksetonta elämää vapautumisen jälkeen. Samalla tavoitteina on selvittää edellytyksiä vapaan sivistystyön ja vankiloiden pysyväisluonteiselle yhteistyölle sekä kokeilla käytännössä Opetushallituksen kehittämiä osaamismerkkejä.

Avustuksen saajat: Vankien perustaitovalmennus

Hakijoiden suunnitelmien mukaan vankien perustaitovalmennuksen voi aloittaa 890 vankeusrangaistusta suorittavaa opiskelijaa myönnetyllä valtionavustuksella.

Avustusta saivat (saaja, hankkeen nimi, avustuksen määrä)

  • Kalliolan Setlementti ry, NoVa - perustaitojen osaamispajat vangeille, 155 865 € 
  • Länsi-Suomen Opistoyhdistys ry & Auranlaakson kansalaisopisto, Perustaidot kuntoon, 398 270 €
  • Opintotoiminnan Keskusliitto ry, Centralförbundet för Studieverksamhet rf, Perustaitoja kaikille, 88 700 €
  • Riihimäen kaupunki & Vanajaveden opisto, Perustaitoja Kanta-Hämeen vangeille, 515 400 € 
  • Turun kristillisen opiston säätiö sr, Perustaitokoulutus Turun vankilassa, 66 600 €

Avustuspäätökset on toimitettu hakemuksissa ilmoitetuille yhteyshenkilöille sekä hakijaorganisaatioiden virallisiin sähköpostiosoitteisiin sähköisen valtionavustusjärjestelmän kautta. 
Päätösten yhteydessä on toimitettu myös ohjeet oikaisuvaatimuksen tekemiseen ja rahoituksen käyttöohjeet (jotpa.fi).   

Tutustu ohjeisiin

Ota yhteyttä

Mähönen, Mikko
erityisasiantuntija
(osaamispalveluiden rahoitus, valtionavustukset, hankinnat)