Hyppää sisältöön

Julkaisutilaisuus: Korkeasti koulutetut koulutustaan vastaamattomissa tehtävissä – Kansainvälisten työntekijöiden kokemuksia jatkuvasta oppimisesta

Tapahtuma
6.10.2023 09:00 - 6.10.2023 09:50
Palapelinpalojen asettelua pöydälle

Miten kansainväliset työntekijät kokevat jatkuvan oppimisen mahdollisuudet Suomessa?

Tervetuloa Korkeasti koulutetut koulutustaan vastaamattomissa tehtävissä – Kansainvälisten työntekijöiden kokemuksia jatkuvasta oppimisesta -haastattelututkimuksen tulosten julkaisutilaisuuteen. Tilaisuudessa kerromme haastattelututkimuksen tuloksista ja jaamme kokemuksia aiheesta. Tuomme myös esiin esimerkkejä siitä, miten työelämässä ja koulutuksessa voidaan saada kansainvälisten osaajien osaaminen käyttöön.

Arviolta 25–40 %:lla Suomeen muuttaneista on korkeakoulututkinto. Valitettavasti monet korkeasti koulutetut Suomeen muuttaneet kuitenkin työllistyvät Suomessa koulutustaan vastaamattomiin töihin.

Jotpan Innolinkiltä tilaama selvitys valottaa koulutustaan vastaamattomissa tehtävissä työskentelevien kansainvälisten työntekijöiden kokemuksia jatkuvasta oppimisesta, kouluttautumisesta ja osaamisen hyödyntämisestä suomalaisessa työelämässä ja yhteiskunnassa. 

Osaaminen näkyviin -viikolla 2.–8.10.2023 tuodaan kaikkien osaamista näkyviin. Tilaisuuden tarkoitus on tuoda esiin kansainvälisten työntekijöiden osaamista ja omaa ääntä.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti työpaikoille, oppilaitoksille, aiheen parissa työskenteleville asiantuntijoille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuuden ja selvityksen pääkieli on suomi, ja keskeisimmät huomiot esitetään myös englanniksi.

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan selvityksen tuloksia, kokemuksia ja puheenvuoroja!

Alustava ohjelma

9.00 Tervetuloa  

 • Korkeasti koulutetut koulutustaan vastaamattomissa tehtävissä – Kansainvälisten työntekijöiden kokemuksia jatkuvasta oppimisesta -selvityksen toteutus 
  Juho-Matti Paavola, tutkimuspäällikkö, Innolink
   
 • Selvityksen tulosten esittely ja kommenttipuheenvuorot
  Sandra Slotte, erityisasiantuntija (kansainvälistyminen), Arcada
  Charlotta Kauranne, Director of Operations and Revenue, The Shortcut
  Eero Manninen, johtava asiantuntija (osaaminen & työhön johtava maahanmuutto). Teknologiateollisuus ry 
  Delfin Vassallo, Marketing Director, Uponor
  Shammi Keya, kokemusasiantuntija
   
 • Oma pohdinta

9.50 Tilaisuus päättyy
 

Tilaisuus järjestetään Teamsissa (linkki lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä).

Tule mukaan!

Ota yhteyttä: