Hankesivu: Hakevan toiminnan pilotti

Päivitetty 17.4.2023

Tietoa yrityksille

Tarvitsetko uutta osaamista? Sitä saattaa löytyä omasta yrityksestäsi pienellä osaamisen kehittämisellä.

Mitä?

 • Maksuton ja kevyt palvelu, jolla yrityksesi ja henkilöstösi saa tarpeisiinne räätälöityä tietoa paikallisista koulutusmahdollisuuksista.
 • Tarkoitus on kannustaa yrityksissä työskenteleviä, erityisesti matalasti koulutettuja ihmisiä, osallistumaan koulutukseen.
 • Palvelu on osa laajaa tutkimuskokonaisuutta.

Miten?

 1. Paikallinen koulutuksen asiantuntija on sinuun yhteydessä ja selvittää yrityksesi osaamistilanteen. Voit myös itse olla yhteydessä alueesi palveluntarjoajaan ja selvittää, kuuluuko yrityksesi palvelun piiriin.
 2. Asiantuntija suunnittelee tilaisuuden henkilöstöllenne osaamistilanteenne mukaisesti.
 3. Sovitte yhdessä tilaisuudelle ajankohdan ja paikan.
 4. Asiantuntija pitää henkilöstöllenne tilaisuuden. Jokaiseen tilaisuuteen tulee osallistua vähintään yksi sellainen henkilö, jolla on enintään yleissivistävä koulutus (pelkkä peruskoulu, keskikoulu, kansakoulu tai lukio).

Kenelle?

Palvelu on suunnattu kaikille yrityksille ja toimipaikoille

 • jotka ovat kiinnostuneita kehittämään henkilöstönsä osaamista
 • jotka työllistävät 5–149 henkilöä
 • jotka osuvat palvelun kohdealueelle
 • joissa työskentelee vähintään yksi sellainen henkilö, jolla on enintään yleissivistävä koulutus.

Miten mukaan?

Ota yhteys alueesi palveluntarjoajaan ja selvitä, kuuluuko yrityksesi palvelun piiriin. Katso alueet ja alueiden yhteyshenkilöt alta.

 

Yleistä hakevan toiminnan pilotista

Hakevan toiminnan pilotissa pilotoidaan uutta palvelua, jossa annetaan kouluttautumiseen liittyvää ryhmäohjausta pienissä, 5–149 henkilöä työllistävissä yrityksissä ja toimipaikoissa eri puolella Suomea.

Pilotti liittyy Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittamaan tutkimuskokonaisuuteen, jota toteuttavat Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla sekä työn ja talouden tutkimuslaitos Labore. Myös Työterveyslaitos on mukana tutkimustiedon tuottamisessa. Kokonaisuudessa tutkitaan, lisääkö koulutustiedon jakaminen ja yrityksissä tapahtuva ryhmäohjaus ihmisten osallistumista koulutukseen.

Hakevan toiminnan pilottiin liittyvän tutkimusasetelman vuoksi ryhmäohjauksia annetaan vain tietyillä postinumeroalueilla ja toimialoilla toimiviin yrityksiin. Jokaiseen ryhmäohjaustilaisuuteen tulee lisäksi osallistua vähintään yksi sellainen ihminen, jolla on enintään yleissivistävä koulutus.

Ryhmäohjausten toteutus

Syyskuussa 2022 Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus kilpailutti useita palveluntarjoajia toteuttamaan pilottiin liittyviä ryhmäohjauksia. Palveluntarjoajat ottavat yhteyttä kohderyhmään kuuluviin yrityksiin omilla alueillaan, selvittävät yritysten osaamistarpeet ja toteuttavat räätälöidyn ryhmäohjauksen yritysten henkilöstölle, jos näin yritysten kanssa sovitaan.

Ryhmäohjauksissa kerrotaan kattavasti koulutusvaihtoehdoista yrityksen ja toimialan tarpeet huomioiden. Ohjauksessa kannustetaan yrityksissä työskenteleviä, erityisesti matalasti koulutettuja ihmisiä, osallistumaan itselleen sopivaan koulutukseen.

Ryhmäohjaukset järjestetään aikavälillä 1.1.2023–30.6.2024, ja niitä tullaan järjestämään yhteensä vähintään 1200 eri yrityksissä ympäri Suomea. Palvelu on yrityksille ja ryhmäohjauksiin osallistuville henkilöille maksutonta.


Ryhmäohjauksia toteuttavat palveluntuottajat ja yhteyshenkilöt alueittain

Alue: Helsinki-Uusimaa

Alue: Etelä-Suomi

Alue: Länsi-Suomi

Alue: Itä- ja Pohjois-Suomi

 

Lisätietoja