Saavutettavuusseloste

Julkishallinnon organisaatioiden verkkopalvelujen täytyy olla saavutettavia. Se tarkoittaa, että kuka tahansa voi käyttää palveluja helposti, toimintarajoitteista huolimatta. 

Saavutettavuudesta säädetään laissa digitaalisten palveluiden tarjoamisesta ja sitä edeltäneessä EU:n saavutettavuusdirektiivissä. 

Lain vaatimukset koskevat Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen verkkosivustoa ja kaikkia siellä julkaistuja sisältöjä. Verkkosivusto www.jotpa.fi on julkaistu huhtikuussa 2022. 

 

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://www.jotpa.fi.  Saavutettavuusseloste on laadittu 1.4.2022. 

Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. 

Palvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Poikkeamat saavutettavuusvaatimuksista on kuvattu tarkemmin alempana. Pyrimme korjaamaan kaikki saavutettavuuspuutteet mahdollisimman pian.

 

Sisältö, joka ei ole saavutettava 

Ei-tekstuaalisen sisällön tekstivastineet 

Sivulla on yksittäisiä puutteita ei-tekstuaalisen sisällön tekstivastineissa. (1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö) 

Otsikkotasot 

Etusivulla otsikkotasot eivät ole täysin johdonmukaisessa järjestyksessä. (1.3.1 Informaatio ja suhteet) 

Värikontrasti 

Verkkosivuilla olevan tekstin ja taustavärin välinen kontrasti ei ole riittävän suuri osassa sivuston sisällöistä. (1.4.3 Kontrasti (minimi)) 

Verkkosivuilla käytössä olevien linkkien värikontrasti suhteessa taustaan ei ole riittävä. (1.4.3 Kontrasti (minimi) ja 1.4.11 Ei-tekstimuotoisen sisällön kontrasti) 

 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivustollamme? 

Kerro meille tämän sivuston mahdollisesta saavutettavuuspuutteesta, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse: info@jotpa.fi.

Valvontaviranomainen 

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
www.saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus@avi.fi 
puhelinnumero vaihde 0295 016 000