Osaaminen näkyviin

Osaaminen näkyviin -viikko tulee taas!

Ilmoittaudu jälleen mukaan Osaaminen näkyviin -viikolle! Tänä vuonna viikko järjestetään 2.–8.10.2023 eli viikolla 40.

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Mistä on kyse?

Kutsumme erilaisia toimijoita rakentamaan ja viettämään kanssamme Osaaminen näkyviin -viikkoa 2.–8.10.2023. 

Osaaminen näkyviin -viikon tavoitteena on auttaa ihmisiä ja yhteisöjä huomaamaan osaamistaan, tekemään sitä näkyväksi ja nostaa aihetta julkiseen keskusteluun. Osaaminen näkyviin -viikon voima on siinä, että se tehdään yhdessä! Siksi toivotamme tervetulleeksi monenlaiset yhteisöt toimimaan kanssamme. 

Jotpa toimii viikon koollekutsujana ja järjestää infotilaisuuksia ja erilaisia perehdytyksiä jo hyvissä ajoin ennen viikkoa.

Ideoita siihen, miten oma työyhteisösi tai harrastusporukkasi voi osallistua viikolle löytyy näiltä sivuilta. Vinkkejä jaetaan myös infotilaisuuksissa sekä sosiaalisessa mediassa eli ilmoittaudu mukaan tilaisuuksiin ja ota seurantaan somekanavamme FacebookissaTwitterissä sekä Instagramissa. Aihetunniste somessa on #OsaaminenNäkyviin .

Miten voin osallistua?

Mukaan viikolle ovat tervetulleita kaikki yhteisöt, yritykset, järjestöt, opistot, oppilaitokset, verkostot ja jokainen aiheesta kiinnostunut. 

Yhteisösi tai sinä voitte osallistua mukaan pienin teoin tai isosti esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

  • Tuo esiin omaa, työkaverin, opintoalan, ammattiryhmän, työyhteisön, harrastusporukan tai muun yhteisön osaamista!
  • Järjestä tilaisuuksia, tapahtumia tai työpajoja kaikille avoimesti tai rajatummin omille asiakkaille, jäsenille, henkilöstölle, kumppaneille ja verkostoille.
  • Tarjoa työkaluja ja harjoitteita osaamisen huomaamiseen.
  • Nosta asiaa esiin omissa viestintäkanavissa ja somessa: blogit, artikkelit, kannanotot, twiitit ym. Käytä aihetunnistetta #OsaaminenNäkyviin.
  • Jaa muiden tuottamia sisältöjä ja osallistu julkiseen keskusteluun.
  • Käy Erätauko-dialogeja osaamisen tunnistamisesta.
  • Mitä muuta keksit? Ideoi vapaasti, ja kerro siitä laajasti verkostoissasi ja viestintäkanavissasi!

Uskomme, että teillä mukaan lähtevillä toimijoilla on paras ymmärrys ja tieto keinoista auttaa omia kohderyhmiänne huomaamaan osaamistaan ja tuomaan sitä näkyviin. Teillä on hieno mahdollisuus nostaa asian tärkeys esiin!

Toteuttajaksi ilmoittautuneet yhteisöt saavat viestintänsä tueksi Osaaminen näkyviin -logon ja muita materiaaleja.

Löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin sivun alalaidasta. Voit myös olla yhteydessä osoitteeseen info@jotpa.fi.

Suunnittelu alkakoon!

 

Tausta

Osaaminen näkyviin -viikon tarkoitus on edistää 30 keskeisen yhteiskunnallisen toimijan yhdessä kiteyttämää elinikäisen oppimisen tahtotilaa Suomelle, jonka mukaan on merkityksellistä, että yksilöt ja yhteisöt pystyvät tekemään osaamisensa näkyväksi ja hyödyntämään sitä.

Osaaminen näkyviin -viikkoja vietettiin ensi kertaa vuonna 2021. Viikkojen koollekutsujan toimi silloin Suomen itsenäisyyden juhlarahasto (Sitra), ja niitä oli tiiviisti suunnittelemassa Kansalaisopistojen liitto KoL ja Opintokeskus Sivis. Mukaan viikoille osallistui yli 350 erilaista toimijaa.

Vuonna 2022 Osaaminen näkyviin -viikon järjestämisestä vastasi ensi kertaa Jotpa. Silloin mukana oli yli 300 erilaista toimijaa, jotka toivat osaamisen ilosanomaa esiin artikkeleiden, videoiden, kuvakampanjoiden, tapahtumien, keskustelutilaisuuksien ja kaikenlaisen osaamisteemaisen pöhinän voimin.